Rochefort 6 fra Rochefort
Rochefort 6
Navn Rochefort 6
Bryggeri Rochefort
Første bryg 1958
Øl type Belgian Dubbel
Alkoholprocent 7,5%


Anmeldt af EgernGammelmoster via mobil.g2b.dk
6. september 2013 22:04 af EgernGammelmoster
God øl med en lidt sødlig frisk frugtig smag. Den har en lys rødbrunlig farve og som det eneste der ligner otteren og tieren en råhvid til lysebrun skum som falder ret hurtig. Jeg vil anbefale sekserens til mad og otteren og tieren til hygge.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
11. januar 2013 20:07 af KilkennY
Tjah... Denne 6'er er jo hverken en 8'er eller en 10'er, hvorfor de heller ikke skal sammenlignes...
Farven er brun/rød/orange og skummet hvidt og lettere storboblet og hurtig svindende. Duften er krydret og moden af frugt som rosin, bær og tropisk/citrus frugt. Smagen er et sammensurium af bær, chokolade, kandis, lakrids, nødder der sluttes af med en behagelig snert af alkohol.
Dette er en fantastisk øl, hvor eneste minus er den lidt skarpe kulsyre der afslutter seancen.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af André
18. januar 2010 00:25 af kask
Skummet vælter ud af flasken da kapslen ryger af. Farven er mørkebrun. Skummet er højt og tæt.
Duften er let og præget af gær og karamel. Smagen rummer noter af gær, karamel, blomme, grønne æbler og måske koriander, hvilket kunne forklare hvorfor den er så parfumeret, hvilket er lige i overkanten. Alkoholen fornemmes slet ikke. Kroppen er i dubbel og trappst sammenhæng middelfyldig. Carboneringen er alt for voldsom til min smag, bøvs!, heldigvis forsvinder den slags hvis man lader øllet stå og afbruse.
Det er da en fin dubbel, men den er ikke nær så god som 8´eren.
Karakter: 6 ud af 10.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Ivan
4. marts 2008 21:16 af Ivan
Grumset ravfarvet øl med et fyldigt skum, duften er præget af rosiner, malt og lys chokolade.
Smagen er vinøs, rund og fyldig samt har noter af portvin og karamel, stort set ingen bitterhed.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
30. december 2006 00:21 af Sigmund
33 cl flaske, under den 32. Cambridge Beer Festival. Servert direkte fra kjøleskapet. Jeg måtte vente en halv time før jeg kunne drikke ølet. Merkelig det med britiske puber og ølfestivaler: de er meget bevisste på at britiske cask ales skal serveres ved kjellertemperatur, men utenlandske flaskeøl serverer de iskalde, uansett!
Bondegård / stall aroma med toner av tørkede frukter og eik, forbedres etter som ølet varmes opp. Smaken har mye av de samme elementene som Rochefort 8 og 10, bare i en mer moderat skala. Tørkede frukter, brunt sukker, tobakk, eik. Nok et utmerket trappist-øl!
 • Anmeldelsen

Genanmeldt af Maria
27. november 2006 18:53 af Maria
Gensmagning: Ultmimo november 2006 - denne flaske er 24½ måned gammel. Mørk rav, flot, cremet og holdbart skum. Duften har noter af gær frugt og er ganske let parfumeret. Smagen er sød og har noter af malt, kandis, karamel, frugt og et strejf af chokolade. Der er stort set ingen bitterhed. Den er let i helhedsindtrykket, og kunne efter min mening gerne have mere krop og fylde.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Gerhard
5. oktober 2006 18:55 af Gamlegrå
Løvbjerg 23 kr

Har en stor forkærlighed for Belgiske kraftige øl - og ikke mindst Rochefort , men blev lidt skuffet over denne - synes den mangler tyngde i henhold t sine % - mangler ozze sødmen , t at tage over t sidst . Måske var mine forventninger for høje - ved d ikke - men holder mig t 8 & 10èrne næste gang
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Jan
11. april 2006 01:19 af Janchik
I modsætning til Chimay anser jeg Rochefort som ordenlig trappistøl. Jeg vil starte med at anmelde lillebroderen som i følge min mening er den næstbedste i serien. Duften er vidunder, pakket med kandis, mørk frugt, chokolade. Det skal lige siges at det er den samme grundsmag i alle Rochefort men styrken er der forskel på. Smagen er lækker som pokker med lidt alkohol, lækker mundfølelse, chokolade, karamel og vinøs. Mmmmmmmmm hvor godt
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Mr_Bungle
20. juli 2005 00:21 af Mr_Bungle
Jeg elsker mit Rochefort-glas! Sammen med La Trappe-glasset, mit yndlings-glas. vel at mærke det nye Rochefort-glas med bølget stilk og bred bund - det gamle var mere ordinært. Jeg drak 6´eren i aften fra dette vidunder, og den tre-enighed som 6´eren, 8´eren og 10´eren tilsammen udgør er jo umulig at bedømme uafhængigt, fordi deres niveau er så utroligt flot. Skummet lægger sig tæt og fint og duften giver søde spor af chokolade, karamel og en let krydrethed. Smagen har lidt brændt over sig på en meget behagelig måde, og det er den mindst søde af de tre varianter. Man kan smage både chokolade, kaffe, karamel, komplekse krydderier med en mild humlet eftersmag. Mundfølelsen er som i de andre Rochefort suveræn - i det hele taget er Rochefort, Wetsvletern og førnævnte La Trappe udmærket ved en hel fantastisk boblende fornemmelse bag i svælget, hvis man venter lidt inden man synker. En fantastisk øl, og det endda selvom det er den som står lavest i Rochefort-hierarkiet. Det siger noget om kvaliteten af dette trappist-øl!
 • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY & Mary
30. april 2005 18:39 af Mary
Smuk, mørk mahogni farve med lækkert flødeskumsagtigt skum. Duften er præget af skovbær og friskkløvet træ. KilkennY er et øjeblik tilbage ved sin fortid som tømrer/snedker med duften af den friske skov.
Vi synes, den minder om Frøken Nielsens sommerdram. Vi citerer fra brændevinsflasken: "Den fremstilles som brændevin og krydres med den danske sommers bær og hyldeblomst. Og som prikken over i´et -et lille strejf af blomsten fra vildtvoksende humle."
Smagen er domineret af samme bær-sødme uden at blive kvalm. Rochefort 6 er blød, rund og har en bemærkelsesværdig finish i form af let bitterhed, lakrids og mint/mentol. Der bliver bare ved med at dukke smagsnuancer op.
En helt vidunderlig øl, som vi glæder os til at gensmage, når flaske nr. 2 har lagret et par år.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
22. februar 2005 13:18 af Maria
Denne øl har været på flaske 11 månder, da jeg smager den (kan lagres i min. 5 år). Skummet falder hurtigt. Lader den stå og "få varmen". Duften er fyldig, og rummer noter af rosin, malt og spiritus. Spiritussen brænder svagt, men er ikke generende. Noter af ristet malt, mørk, moden frugt og et svagt citrus islæt. Der er en fin bitterhed fra start til slut, og i den lange finale dukker spiritussen op igen, men på en OK måde. Sødmen er tilstede, specielt i begyndelsen, men den er slet ikke påtrængende og afbalanceres fint af bitterheden og spiritussen. Det skal blive spændende at smage en Rochefort 6, som har lagret i længere tid, for jeg tror den bliver endnu bedre med alderen!
 • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,375