La Chimay Rouge fra Chimay
La Chimay Rouge
Navn La Chimay Rouge
Bryggeri Chimay
Første bryg
Øl type Belgian Dubbel
Alkoholprocent 7%

Beskrivelse
Blev først solgt på 75 cl. flasker, og er kendetegnet ved kobberfarven, som gør den meget tiltalende.

Med et cremet skum, giver den en let, frugtagtig abrikos aroma som stammer fra gæringen. Smagen i ganen, er en balance, der bekræfter den frugtagtige nuance der er er at finde i duften.

Smagen, der bibringer en silkeagtig følelse på tungen, er gjort forfriskende ved et smule bitterhed. I smagen, genfindes en behagelig snerpethed, som harmonisk fuldender smagskvaliteterne i denne øl.

Den overgærede trappistøl, eftergæres på flasken og er upasteuriseret.


Genanmeldt af KilkennY
28. maj 2015 18:52 af KilkennY
Kært barn har mange navne og dette gælder også denne; La Chimay Rouge, rød Chimay, Brune, Brown Ale... Etc. Hvor om alting er så er det den samme og det er en rød-brun belgisk øl fra Chimay. .
Farven er flot orange (rød/brun) agtig med et pænt hvidt og holdbart skum. Den har duft af blomme, bær og ristet malt, og smag af mørke malte, sukker og humle. Kroppen er halvfed og afslutningen bitter.
Klasse øl som, efter min mening, er bedre end den hvide, men knap så god som den blå.
 • Anmeldelsen

Genanmeldt af KilkennY via mobil.g2b.dk
17. juli 2013 01:42 af KilkennY
Chimay Rød/Rouge/Red 7%.
Diset dyb mørk kobber farve. Skummet cremet i en brækket hvid.
Duften er af belgisk dubbel gær, malt og humle. Smagen er igen præget af de samme ingredienser, men selv om det måske lyder kedeligt, så gør øllen sig faktisk ret spændende på de få strenge den har at spille på.
Afslutningen er kaftfuld, svag til medium bitter, kroppen fyldig og kulsyren dejlig behagelig svag.
Dejlig øl. Den kan jeg godt lide :0)
 • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
24. oktober 2008 15:55 af KilkennY
Chimay Rød - En øl hvor en stor del af overskuddet bliver videregivet til velgørenhed. Så drikker man pludselig med en god samvittighed. ;o)
Øllen er plumret rød-orange og skummet er råhvidt. Hvis men ser ned i Chimay-glasset ovenfra, kan man tydeligt se at fontæne funktionen gør sit arbejde. Øllet er nemlig tyndt og luftig ude langs glassets kant, men midt på er der en tyk ø som er levende og som bliver ved rejse sig. Den dufter af Belgisk trappist-gær og røde bær. Mundfølelsen er blød og rund og kulsyren er lige tilpas.

Den er virkeligt godt skruet sammen. Smagen er sød, frugtig og vildt lækker.
 • Anmeldelsen

Genanmeldt af Sigmund
24. august 2008 22:25 af Sigmund
33 cl flaske, en vennlighet av Cardinal Pub & Bar, Stavanger.
Når trappistmunkene garanterer kvaliteten på ølet, vet du på forhånd at det er skikkelige godsaker det dreier seg om. Chimay Rouge er kanskje det "folkeligste" av trappistølene, uten at man går på akkord med kvaliteten av den grunn. (Når den tappes på 75 cl flasker kalles den forøvrig Chimay Premiere, men det er ellers samme ølet.)
Disig brun farge, med et flott og varig off-white skum.
Aromaen har et lett "krydret" preg, med toner av lær, vin / balsamicoeddik og bondegård, også noe treverk.
Relativt mye kullsyre i glasset.
Smaken er nokså tørr og velhumlet, også her med et krydret preg (jeg får assosiasjoner til kardemomme og ingefær), og elementer av lær og tobakk. Høres dette for sært ut, må jeg presisere at dette bare er et forsøk på å "identifisere" litt av den gode smaken - først og fremst smaker Chimay Rouge nemlig som ØL, og et knallgodt et også! Dette kommer til å gå unna!
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
21. december 2006 22:59 af Sigmund
Dette ølet har jeg bare smakt én gang, da jeg fikk det servert altfor kaldt i London. Jeg bør smake det på ny, bedre temperert, for å få et bedre inntrykk.
Men her er notatene jeg gjorde meg:
Brun farge. Aroma av lær, balsamico-eddik og bondegård. Smaken er relativt tørr, godt humlet, elementer av lær og tobakk. Hint av kardemomme og ingefær.
Som alle Trappist-øl er også dette av kvalitetsmessig høy klasse.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af G
19. september 2006 17:43 af Gamlegrå
Dato udløb 07

Et flot fast skum r d første der viser i Floreffe glasset - dernæst kommer en ok duft m en snert af modne frugter - svesker - søde appelsiner - nødder m.m.

Smagen lever dog ikke helt op t denne delikate duft - mangler fylde og længde for at matche sin blå broder - men ingenlunde en dårlig øl
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Kask
12. august 2006 14:45 af kask
Højt, cremet og vedholdende skum. Lige som den blå model, er det den kraftige gærsmag og restsødmen der dominerer.
Bryggeriet selv vil ikke betegne deres Rouge for en Dubbel, for en dubbel at være er den da heller ikke så fyldig. Ud over gæren, er der noter af rosiner, dadler, karamel og lidt blomstret humlearoma. Alkoholen giver et lettere vinøst præg.
En sød men yderst delikat øl.
75cl. købt i et Belgisk supermarked for 15,-kr.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Jan
11. april 2006 01:13 af Janchik
Denne her øl kan jeg decideret bare ikke lide - uha uha uha hvor er den ringe! Sød duft med aprikos og gær. Rødbrun farve med stort skum - ser flot ud, men det er så det. Aaaallt, for sød smag af aprikos, krydret og parfumeret og hvor sødmen får lov til at folde sig alt for meget ud. Nej tak!
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Ment0
12. december 2005 20:00 af Ment0
En smagsmæssig god øl, med et flot hvidt fyldigt skumd. En brunlig klar farve, med en lille smugle bitsmag af en eller anden form for nød. Alt i alt en lille special øl, som kræver en værdig øl kender for at kunne nydes helt igennem...
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Blom (Mr_Bungle)
14. oktober 2005 23:55 af Mr_Bungle
Den brune udgave fra Chimay er præget af et flot tæt skum med en pragtfuld blonde, der næsten matcher den blås. I duften sporer man brændt brød, mens smagen er sødlig maltet, præget af bær og med en lidt fortyndet udgave af den krydrede fornemmelse fra seriens blå mesterværk. Det er en dejlig øl, men man sidder hele tiden og tænker på, at pengene burde være brugt på den allerede to gange omtalte Chimay Bleu, i mine øjne, en af verdens bedste øl.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Rune
12. marts 2005 07:53 af Rune
En uklart rødbrun øl med et godt skum. Næsen er syrlig, med karamel og gær! Massere af gær, hvilket gælder hele Chimay-serien. I munden er øllen opskummende og lidt stikkende. Eftersmagen er præget af gær, malt, en god syrlighed. let bitre toner samt et parfumeret strøg. Alkoholen mærkes i munden, selvom der ikke er tale om en SÅ stærk øl. Desværre fremstår øllen ikke så godt afstemt, synes jeg. Jeg savner fedme og blødhed.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
2. marts 2005 19:33 af Maria
Flot, cremet skum, smuk mahogni farve og en sødlig, frugtig duft. Mundfølelsen er halvfed og det første smagsindtryk er sødme, der efterfølges af det karakteristiske krydrede Chimay præg med noter af frugt. Jeg ville gerne have mere kompleksitet. Flasken er på drikketidspunktet (marts 05) mindst holdbar til udgangen af 2007 og er en 33 cl. Der er stadig et tydeligt præg af alkohol, som en lagring ville ændre, bitterheden er OK og finalen er af passende længde.
 • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY & Mary
7. april 2004 20:43 af Mary
Chimay Rouge er en lidt blandet oplevelse. Øllets lidt tykke udseende og konsistens mærkes kraftigt og dejligt i munden, men den markante fornemmelse svinder lidt efter nedsvælgningen.
Udseendet bærer kraftigt præg af, at Chimay Rouge er en ufiltreret øl, hvor der kan forekomme bundfald, hvilket vil sige, at den er grumset, nærmest mudret og gul-brun i farven. Skummet er klart og hvidt ved ophældning, hvilket giver en god kontrast. Skummet fortager sig efterhånden, men bliver liggende som en hvid, fin hinde på toppen.
Duften er kraftig og meget karakterfast med en overtone af meget modne blommer.
Chimay Rouge er i smagen en dejlig og mildere introduktion til de lidt tungere belgiske trappister, og det kan anbefales for nybegyndere i denne genre at anskaffe sig "prøvepakken" med de tre forskellige chimay, samt det tilhørende (og korrekte) ølglas. Det sidste, mener vi, er vigtigt for at opnå den optimale øloplevelse (her tænker vi bl.a. på fontænefunktionen i glasset, der fastholder skummet i denne fremragende øl).
 • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,296875