Semper Ardens Honning Ale fra Carlsberg Danmark
Semper Ardens Honning Ale
Navn Semper Ardens Honning Ale
Bryggeri Carlsberg Danmark
Første bryg
Øl type Spice, Herb, or Vegetable Beer
Alkoholprocent 5,3%

Beskrivelse
Hugget i granit:
"Semper Ardens" står der hugget i granit over hoveddøren indtil Carlsberg gamle laboratorium – en af Carl Jacobsens sentenser. Den betyder ”altid brændende” og var bryggerens krav til brygmesterens arbejde med øllet.
Semper Ardens er også navnet på det projekt, hvor Carlsberg i samarbejde med flere af sine brygmestre og nogle af landets førende gastronomer har sat sig for at udviklet øllet og øllets samspil med maden:
Der vil blive brygget en serie helt unikke øl. Honning Ale er den seneste øl i rækken af Semper Ardens bryg, som nu er tilgængelig udvalgte steder.

Brygmesteren:
Brygmester Søren Mørch er cand. polyt. Og er i dag ansat på Carlsberg malteri i Vordingborg som fabrikschef med ansvaret for produktionen. Før da, var han ansat på bryggeriet i Valby, hvor han stod for udvikling af nye produkter.
”I projekt Semper Ardens besluttede jeg at brygge en ale. Det har været min drøm siden mødet med alen på en studietur til England, så det var en kærkommen opgave. Vi har benyttet ale malt og brygget efter samme princip, som anvendes ved brygning af ales i England. Derudover har vi givet den et dansk præg med lynghonning fra den jyske hede. Det har en særlig lyngkarakter, som har givet alen en ekstra smagsoplevelse og navnet Honning Ale.”

Udseende:
Betragt øllet og vær opmærksom på farven, som kan variere fra lys gyldengyl til helt sort afhængig af øltype.
Øllet smukke, mørkgyldne farve stammer fra malten.

Smag:
Tro imod den traditionelle english ale er Honning Ale brygget på engelsk ale malt og en udvalgt overgær. Et betydeligt indhold af lynghonning fra den midtjyske hede efterlader en svag sødme, der går godt i spænd med maltens delikate nøddearomaer. For at lade smagsnuancerne komme til deres ret, anbefales det, at Honning Ale nydes ved 8°C.

Mad:
Honning Ale har en markant bitterhed og delikat honningaroma, som gør den velegnet til tætkrydrede retter med kød i hovedrollen. Honning Ale smager fortrinligt til de fleste pølser og røgede charcuterivarer, til en pastaret eller en omelet med ristede svampe og bacon. Den er delikat til kødretter med kogt, ovnbagt eller tørret frugt.
Den går således glimrende i spænd med klassisk rullesteg med svesker, og moderne kødretter hvor æbler og pærer indgår i sauce og tilbehør. Honning Ale er også en fremragende ledsager til mange grillretter og spareribs. Skalddyrsbisque med eller uden fløde, må også nævnes som en favorit på tallerkenen, når der er honning ale i glasset


Anmeldt af Mary
16. marts 2007 22:31 af Mary
I modsætning til ovenstående anmeldelser, synes jeg, at denne øl er meget præget af honning. Jeg holder meget af honning øl, men i denne øl er smagen altså en kende for kraftig til min smag. Både duft og smag er så tydeligt præget af honning, at oplevelsen bliver kedelig i længden. Der er en underlig tørhed i øllet til sidst, og honningsmagen bliver hængende i mund og næse længe efter øllet er forsvundet ned i svælget. Ellers er det en god øl uden for meget sødme.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
9. marts 2007 11:20 af Maria
Farven er dyb gylden og skummet er cremet og flot. Duften er præget af malt med strejf af honning og nødder. Smagen er en behagelig sødme, der lægger sig i baggrunden og lader en citrusbitterhed komme først. Honningen er der, men kun som en nuance. 1907
  • Anmeldelsen

Anmeldt af gerhard
7. februar 2007 17:35 af Gamlegrå
Duften har en smule Honning - ikke meget , og mangler mere i duften - smagen r let - uden nævneværdig andet end end en smule sødme - men igen ikke meget når d r en Honningø - ikke en jeg vil købe iegn - den smager ikke dårligt - langtfra , da den smager ikke af noget........Næhh rundt m Ørbæk`s Honning øl - vel at mærke den som laves i samarb. Danske Biavlere , d r sgu kræs
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,078125