Semper Ardens Abbey Ale fra Carlsberg Danmark
Semper Ardens Abbey Ale
Navn Semper Ardens Abbey Ale
Bryggeri Carlsberg Danmark
Første bryg 2000
Øl type Belgian Dubbel
Alkoholprocent 7,3%

Beskrivelse
Hugget i granit:
"Semper Ardens" står der hugget i granit over hoveddøren indtil Carlsberg gamle laboratorium – en af Carl Jacobsens sentenser. Den betyder ”altid brændende” og var bryggerens krav til brygmesterens arbejde med øllet.
Semper Ardens er også navnet på det projekt, hvor Carlsberg i samarbejde med flere af sine brygmestre og nogle af landets førende gastronomer har sat sig for at udviklet øllet og øllets samspil med maden:
Der vil blive brygget en serie helt unikke øl. Abbey Ale er den første i rækken, som nu er tilgængelig udvalgte steder.

Brygmesteren:
Brygmester Anders Kokholm er ingeniør og uddannet brygmester på den Skandinaviske Bryggerhøjskole i Hellerup.
”Jeg blev vel nærmest provokeret til at brygge Abbey Ale. Fra øleksperter har jeg nemlig tit fået spørgsmålet: om det ikke var muligt for Carlsberg at brygge øl, som de gør i Belgien? Der findes mange gode belgiske øltyper, så i udviklingsprojektet Semper Ardens var det oplagt at brygge en belgisk trappist lignende øl. En øl med en kraftig, men samtidig blød og brændt karamelsmag, som tiltaler mange ølelskere.

Udseende:
Øllet er ikke filtreret, hvilket betyder at det er uklart. Derfor kan flasken forsigtigt vendes, inden den drikkes.
Det anbefales, at øllet nydes ved ca. 10-15 grader; jo varmere jo mere eftersmag.

Smag:
Abbey Ale er brygget på müncenermalt, karamelmalt og en anelse hårdt ristet chokolademalt. Øllet har derfor en mørk glød og en kraftig smag med brændte undertoner. Den er gæret med en overgær, som tilfører øllet en duft af solbær.

Mad:
Abbey Ale egner sig fortrinligt som ledsager til karakterfulde madretter. Med sin kraftfulde krop kræver den mad, som er intens i smagen.
Den er til efterårets køkken, og til kød mere end fisk. Ikke magert kød, men stegte kalvebrisler i mild karrysky, stegt lammebryst, braiseret svinenakke, foie gras, stegt lever med karakteristisk tilbehør – gerne syrligt-sødmefulde kombinationer, og det meste af registret af klassiske vildttilberedninger.
Oksetykkam, oksebryst eller kalvehaler braiseret i Abbey Ale er vidunderligt, men også simple retter med hakket kød – vildt, flæsk, okse og bacon spiller godt op til Abbey Ale når, saucen er cremet eller intens.
Abbey Ale kan dog også nydes til fisk. De letbrændte maltaromaer går meget fint i spænd med røget makrel, røget ål og med skalddyrsbisque. Men også paneret stegt ål, makrel, sild eller hornfisk gerne ledsaget af flødestuvede kartofler får det bedste frem i en Abbey Ale


Genanmeldt af KilkennY
3. september 2011 23:22 af KilkennY
Dejlig krydret ale som til blot 10 kroner flasken må indbringe maksimum stjerner.
Farven er mørk og gylden, klar og skummet hvidt fast og cremet. Duften er sød af karamel, humlet og krydret. Smagen er læskende. Den er sød og krydret af belgisk gær. Mundfølelsen er mellem fed, kulsyren svag og harmonisk.
Dejlig Abbey Ale fra Semper Ardens/Carlsberg som til prisen rolig kan købes i store mængder...

  • Stemningsbilleder (2)
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Henrik
1. august 2009 21:53 af hennck
Den smager altså godt, Abbey Ale fra Carlsberg. Duft finder jeg ikke megen af, men smag er der til hobe. Krydret med et godt bid...i en blindsmagning kunne den godt snyde mig til at tænke "Schneider Weiße Aventinus", hvilket nok siger mere om mig end om ligheden (læs: manglen på samme).
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
7. februar 2007 23:32 af Sigmund
70 cl flaske, kjøpt i Danmark.
Kobber farge, svakt disig, moderat skum som ikke varer særlig lenge.
Deilig aroma av mørke frukter og krydder.
Maltet og lett krydret smak, kunne ha vært mer kompleks men er likevel meget god. Behagelig ettersmak. De har brukt Saazer humle i dette ølet, ingenting galt med den, men bruk av flere humlevarianter hadde sannsynligvis brakt ølet nærmere "det perfekte". Likevel, kvaliteten ligger selvsagt lysår foran det som folk verden over kjenner som "Carlsberg".
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Gerhard
20. maj 2006 17:22 af Gamlegrå
Denne r fra 04 - og har hygget sin skabet m sine forbilleder , og har åbenbart lært noget af dem .
En dejlig mørk & sødleig duft starter op - et pænt skum i Floreffe glasset - smagen r ok - mørke - fylde - bær r de ting jeg bemærker ( r via et Mc uheld ikke så ferm t smags& lugte detaljer )

Men en af de få gode fra Carlsberg , som ellers udemærker sig v ligegyldige ølvalg m.m .Ingen Belgier - men satme tæt på
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY & Mary
25. oktober 2005 17:40 af KilkennY
Flot rød-brun øl med en helt vidunderlig duft af belgisk øl. Smagen er et sammensurium af sødme og krydrethed. Den er blød som smør og skarp som en kniv på samme tid. Det er virkelig kontrasternes øl. Af alle øl fra Semper Ardens serien (nulevende) er dette den, vi holder mest af. (Engang var det Criollo´en, men et eller andet har gjort gæren mærkelig i den, så nu sværger vi til Abbey Ale)
Vi synes denne Abbey Ale er fuldt på højde med dens belgiske forbilleder, og vi nyder smagen af sødmefyldt malt og utallige krydderier, som vi ikke kan navngive. Mmm... Ren nydelse!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Mr_Bungle
19. juli 2005 19:58 af Mr_Bungle
Et flot eksempel på at Carlsberg kan lave godt øl, når de vil. En lidt mere mild dubbel-type i forhold til de belgiske forbilleder. Hørte i en officiel sammenhæng, at Chimay Bleu skulle have været model for øllen, men den minder den nu på ingen måde om. Skummet er fint og tæt, og øllen har en god fylde, særligt i starten, hvor kulsyreboblerne sprudler fint i det bagerste af ganen. Helt klart den bedste øl fra Semper Ardens-serien sammen med den suveræne Chrismas Ale.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
7. marts 2005 13:14 af Maria
Flot farve og skum. Tanken ledes hen på de belgiske abby ales (hvilket jo også er målsætningen). Jeg finder svage noter af syren, nødder og solbær. Der er en moderat bitterhed, der dog passer fint til denne øl og præger den vinøse finale. Men jeg må indrømme at jeg alligevel hellere vil have en "ægte Belgier", for den mangler dybde i helhedsindtrykket...
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,140625