Elephant fra Carlsberg Danmark
Elephant
Navn Elephant
Bryggeri Carlsberg Danmark
Første bryg 1959
Øl type Traditional Bock
Alkoholprocent 7,2%

Beskrivelse
Da Carlsberg i 1959 lancerede Elephant øllen i Afrika, besluttede man at illustrere en ekstra elefant på etiketten, der i forvejen viste Elefant portens 2, fordi 3 elefanter i Afrika bringer lykke. Carlsberg Elephants kraftige fylde garanterer et sammensat smagsbillede med vinøsitet og tydelig frugtkarakter i retning af æbler. Sødmen er afbalanceret af malten, en tydelig egetræsaroma og en tør bitterhed fra humlen.


Anmeldt af Sigmund
8. august 2011 19:23 af Sigmund
Carlsbergs Elefantøl har jeg så mange hyggelige minner forbundet med, at det er vanskelig å vurdere den tilnærmet objektivt. Strengt tatt er dette vel ikke noe spesielt godt øl, men med sin lyse farge, en sødme som ikke er overdrevet, lettdrikkelighet og en solid alkoholprosent, har den mer enn en gang fungert som et utmerket følge til en skive mørkt rugbrød med sursild (evt. karrisild, sennepsild, tomatsild etc.). Vel, jeg har jo med årene funnet MANGE danske øl som er MYE bedre - men om noen byr meg på en Elefantøl, sier jeg fortsatt ikke nei takk!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
6. august 2011 21:59 af KilkennY
Original Elephant øl, men med ny dansk etikette hvor nu kun en elefant er illustreret. Bringer dette så uheld?
Øllet er flot klar orange med skummet liggende som en tynd hvid dug på toppen. Duften er kornet, en anelse sprittet og i baggrunden gemmer sig en smule humle. Smagen er karamel-sød, har en pæn portion alkohol og afsluttes med en fin bitterhed.
En god begynder Master Brew - er hvad dette er. :o)

  • Stemningsbilleder (2)
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Masn
7. august 2009 21:30 af Masn
Når jeg tænker på Elephant øl, tænker jeg uværligt på lettere anløbne typer.
Siddende rundt omkring på bænke og trappesten, har de denne som en fast bestanddel i deres mulepose med zoologisk øl.
Jeg har derfor skyndsomt skænket den i et glas, for bliver jeg set drikke denne direkte af flaske, er jeg for evigt stemplet som sut!
Når jeg nu tænker tilbage må jeg sige, at det er mere en ualmindelig lang tid siden, jeg sidst har haft en Elephant i mit køleskab.
Og der går lige så lang tid igen!
For denne falder ikke i min smag. Bevares, den er flot i farve og konsistens, men jeg savner mere til næsen og hver mundfuld er som at synke skum.
Så skal jeg endelig stemples som sut, siddende nede ved rundkørslen, må jeg hellere finde en med lidt mere substans.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
20. november 2006 16:28 af Maria
Svigermors favorit!!

Elefanten er en gylden sag med et flot skum og en duft af vådt korn. Smagen er sødlig og sprittet med et strejf af karamel og en ret god bitterhed, der holder ved i finalen. Tjah.... 1688
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Mr_Bungle
19. juli 2005 20:06 af Mr_Bungle
Kæmpen blandt danske guldøl, og det giver den en vis charme. Men grunden til man skal drikke en Elefant er først og fremmest glasset, som naturligvis ikke kan erhverves på lovlig vis, men må tilranes, hvis man vil nyde den derhjemme. Guderne må vide, hvorfor Carlsbergs glas skal være så hemmelige, at man ikke kan købe dem   normalt i butikker. Nå, jeg er ingen tyv, så jeg må jo nyde den på caféer, hvor glasset   i øvrigt er kendt for at være umuligt at vaske, fordi det tilter i maskinvask (hvem vasker ølglas i maskiner??!!! Barbarer!!). Øllen er en kraftig dansk guld-dreng, men den rammer lige, hvor den skal (hvis man altså overgiver sig for en gangs skyld til den danske guldøl begrænsede glæder), og er perfekt til en blodrød engelsk bøf. En øl for rigtige mænd, og for kvinder, der tør byde en elefant op til dans, selvom den tramper gevaldigt hårdt derudaf.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,109375