Crown fra Carlsberg Danmark
Crown
Navn Crown
Bryggeri Carlsberg Danmark
Første bryg 2004
Øl type Tysk Pilsner (Pils)
Alkoholprocent 6,5%

Beskrivelse
Carlsberg har gennem årene brygget særlige ´kongelige" øl i forbindelse med royale begivenheder - specialøl, som dog udelukkende blev brugt som gaver til forretningsforbindelser i Danmark og på eksportmarkedet. Carlsberg Crown er brygget i anledning af af det kongelige bryllup 14. maj 2004. I modsætning til Carlsbergs tidligere ´kongelige" øl skal Carlsberg Crown ikke kun bruges som gave. Carlsberg Crown kan købes i en kort periode i forbindelse med den kongelige begivenhed. Den kan findes i detailbutikker og udvalgte restaurationer. Carlsberg Danmark har opsporet en unik humle i Tasmanien, som, sammen med dansk maltbyg fra blandt andet Schackenborg, indgår i den nye specialøl, Carlsberg Crown. Den gode pilsnermalt stammer blandt andet fra Schackenborg. Det lave sukkerindhold fra brygsiruppen gør smagen frisk, og den frugtagtige aroma er opnået via Carlsberg-gæren ved en forhøjet gæringstemperatur. Humlen er mild og behagelig og kommer fra et uberørt område i Tasmanien, hvor man har dyrket humle, siden de første europæere bosatte sig på øen i begyndelsen af 1800-tallet. Det varme klima er perfekt til humle, som i Carlsberg Crown tilfører øllet en duft af blomster og en behagelig eftersmag.


Anmeldt af Mr_Bungle
19. juli 2005 20:08 af Mr_Bungle
Jeg prøvede den en del gange i anledning af alt det royale hurlumhej, og selvom jeg første gang syntes at kunne smage lidt mere end antydningen af ingenting, så gjorde den aldrig noget godt indtryk. Med en fornemmelse af majs og en søgen efter den tasmanske humle, der havde gemt sin identitet godt af vejen, fandt min mund og hals sig utilfredsstillet vej gennem brygget. Nej, Carlsberg, den går ikke; der er lige så royale fornemmelser over denne øl, som postevand med humle i. I stedet kunne jeg så nyde Refsvindinges Mary og Frederik (der vist nok staidg er i produktion under andet navn) samt Ørbæks Wedding Brew, der for mig at se var den helt store oplevelse, og en af de mere spidsfindige bryg, jeg har smagt fra bryggeriet.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
15. marts 2005 09:56 af Maria
En fyldig øl, der er en smule anmassende i sin sødme og rundhed på bekostning af friskheden. Moderat bitterhed der gerne måtte være mere udtalt og nuanceret - efter min ringe mening altså....
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Rune
12. marts 2005 07:50 af Rune
På etiketten står der "Brygget i anledning af det kongelige bryllup 14. maj 2004". Jeg var naturligvis skeptisk - en øl brygget i anledning af noget så ligeyldigt som et royalt bryllup!? Det måtte vel næsten komme (selv på ølfestivalen 14-16 maj 2004 vil der være en stand med bryllupsøl... suk). Det må være nok galde for nu. Det er en lysgylden typisk pilsner af udseende. Næsen er maltet og frisk. I munden er øllen dejlig blød og skummer på en behagelig måde. Eftersmagen er blød og først sødlig. Der er masser af god frugt; en sol og sommer øl. Der er en behagelig aromatisk humlebitterhed, der dog er blød og faktisk på forførende vis smyger sig om smagsløgene. Det skal også siges, at vejret lige nu (en skøn forårsdag sidst i marts med døren åben) absolut ikke modarbejder denne øls gode indtryk på mig.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af NK/ The Beer Masters
1. juni 2004 20:38 af NKThe Beer Masters
En virkelig dejlig og fyldig pilsner. God både til mad eller blot til hygge, hvor den karakteristiske smag sagtens kan stå alene. Klart en pilsner i den gode ende af skalaen.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,1054688