Mikkeller Single Hop Simcoe IPA fra Mikkeller
Mikkeller Single Hop Simcoe IPA
Navn Mikkeller Single Hop Simcoe IPA
Bryggeri Mikkeller
Første bryg 2008
Øl type American IPA
Alkoholprocent 6,9%

Beskrivelse
Den første i en ny serie af single humle IPA'er fra Mikkeller. Denne IPA med amerikansk forbillede er kraftigt humlet med den aromatiske humletype Simcoe, som kendes fra mange af de store amerikanske mikrobryg.

(Kilde: European Beer Festival Guide 2008 Valby)


Anmeldt af Sigmund
28. maj 2010 04:40 af Sigmund
33 cl flaske, Cardinal Pub & Bar, Stavanger.
I serien med Single Hop IPAs fra den danske fantombryggeren Mikkeller er turen kommet til den relativt nye amerikanske humletypen Simcoe, som fikk en fantastisk popularitet straks den kom på markedet.
Oransje farge på ølet, høyt off-white skum.
Behagelig aroma av Simcoe-humle, toner av tropiske frukter, grapefrukt og furu.
Smaken har distinkt humle gjennom det hele, furuaktige og grapefruktaktige toner, rimelig tørr.
Gir helt klart mersmak på flere øl med Simcoe!

  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
21. maj 2010 17:22 af KilkennY
I dag er måske årets første rigtige sommerdag, og en del af dagen er indtil nu er gået med at bryde gamle humleplanter op i haven. Dette er for at gøre plads til nye og mere spændende sorter til fremtidig brygning ved Bunny Brewery. Så hvorfor ikke prøve en øl baseret på Simcoe humlen, som efter hvad jeg ved, skulle være meget lig Cascade humlen.
Øllet er flot karamelfarvet hvilket med stor sandsynlighed skyldes Cara malten, mens skummet står stort, flot og hvidt uden på noget tidspunkt at helt forsvinde. Duften er domineret af humlen der er kraftig krydret og med masser af citrus, og af gæren der gemmer sig lidt længere bagved. Smagen er sød, mundfølelsen fed og eftersmagen bitter til gode side.
En velsmagende og dejlig India Pale Ale, som sagtens kan anbefales at prøve.

NB: Single Hop Simcoe IPA fra Mikkeller er en del af en serie Ipa'er med kun en type humle i, hvilket er sjovt at prøve da man så kan lærer hvordan de forskellige typer smager og dufter.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af JanLaursen
7. marts 2010 00:28 af JanLaursen
Gyldenorange farve. Sikken duft, frisk som en forårsdag, meget afstemt harmonisk bitterhed. Citrusfrugt, tørrede frugter, abrikos. Super velsmag. Den bedste i Mikkellers serie af 10 single Hop IPA'er!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af André
7. juli 2009 19:29 af kask
Farven er rustrød. Skummet er højt og tæt. En hel del gærflager flyder rundt i glasset, men pyt med det, det er sundt og så er det ikke noget man fornemmer i munden.
Duften rummer sødmefulde noter af fersken og melon, men ingen fyrnåle, hvilket ellers er typisk netop for simcoe humlen.
I smagen dukker fyrnålenoten derimod op i stor stil, andre indtryk er havre, gavesyre og fersken. Havren sørger for en god cremet mundfølelse.
Den er fyldig og meget velbalanceret, dog synes jeg ikke at humlen virker helt så frisk som forventet.
Karakter: 8 ud af 10.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
29. oktober 2008 08:53 af Maria
Mikkeller, Simcoe IPA/Single Hop Simcoe IPA, <7, 7%
EBF2008. Farven er rød rav og skummet er cremet. Duften er skøn og frugtig med masser af citrus, både grapefrugt og mandarin, men også strejf af cantaloupe melon foruden dejlig karamel. Smagen har de samme citrusnoter, let fyrrenåle og eksotisk frugt og en fin, velbalanceret karamel. Den er rigtigt dejlig!
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,09375