It´s Alight! fra Mikkeller
Navn It´s Alight!
Bryggeri Mikkeller
Første bryg 2008
Øl type Belgian Specialty Ale
Alkoholprocent 4,5%

Beskrivelse
På fad.Verdenspremiere. It's Alive's! lillebror. Mikkellers svar på en session beer. Med sin lave alkoholprocent, tørre krop og friske humlebitterhed er It's Alight! Den perfekte tørstslukker.

(Kilde: European Beer Festival Guide 2008 Valby)


Anmeldt af Ment0
29. august 2009 21:55 af Ment0
For dælen den er dårlig.. Dette er øl som kan få de billigste, mest strågule og vandede diät leicht alkoholfrei vollbier und helles til at fremstå som var det mesterværker. Øllet har mere kulsyre end cola og ølskummet har aldrig eksisteret. Som prikken over i’et, så indeholder den en ordentlig dosis mælkesyre – og vi snakke ikke oude geuze eller andet oude – det her er jf. undertegnede bare 33cl udrikkelig øl.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
17. marts 2009 12:16 af Sigmund
33 cl flaske, en vennlighet av Cardinal Pub & Bar, Stavanger. Alk. er 4,5%.
Mikkeller It's Alight! er lillebroren til It's Alive! - ingrediensene er stort sett de samme, men i et annet mengdeforhold. Fargen er mye lysere, og alkoholprosenten mye lavere - her dreier det seg om "vanlig pilsstyrke". Men tilsettingen av brettanomyces-gjær på flasken er på plass her også.
Meget lys gul farge på ølet, høyt hvitt skum.
Aromaen har sterkt preg av belgisk overgjær og mildt krydder, med distinkte toner av gjærende frukter og brettanomyces (som gir et "bondegård"-preg).
Smaken er meget "crisp" og moderat syrlig med noen toner av sitron og mildt krydder, meget forfriskende. Det går fort med noen stykker av denne! Munnfølelsen er ganske lett, men jeg klager ikke - etter mange sterke og kraftige Mikkeller-øl er det ålreit at de kommer med et godt øl i "forfriskningsklassen" også!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af André
9. november 2008 22:08 af kask
Lysegul uklar farve. Lavt skum.
I duften er der gær, citrus og mælkesyre.
Smagen byder på samme noter, det syrlige islæt er knapt så fremtrædende, som man kan opleve det fra den vildgærede Geuze. Den minder lidt om Berliner Kindl Weisse, hvor der også er brugt mælkesyre i gæringen, men ’Its Alight’ er dog et langt mere interessant bekendtskab. Gad vide hvordan dens storebror smager.
Selvom jeg ikke er vild med mælkesyreøl, vil jeg alligevel bedømme ’It´s Alight’ til et 8 tal, ud fra den gamle 13 skala.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
26. oktober 2008 07:21 af Maria
Mikkeller, Its Alight, 5, 4,5%
EBF2008. Det er en diset, varmt gylden øl og duften røber tydelig tilstedeværelsen af brett, som jeg nok aldrig bliver ven med. Der er syrlighed, hestestald, gær og let frugt. Smagen har syrlighed og masser af stald og gær og bagved også lidt frugt. Hvis man elsker brett, så er denne nok sagen.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

9,423828E-02