Carls Porter fra Carlsberg Danmark
Carls Porter
Navn Carls Porter
Bryggeri Carlsberg Danmark
Første bryg 1895
Øl type Russian Imperial Stout
Alkoholprocent 7,8%

Beskrivelse
Carls Porter er en mægtig øl, som får sin tiltalende næsten sorte farve fra münchener- og chokolademalt. I duften afslører porteren markante noter af kraftigt ristede malte med et præg af engelsk lakrids. Øllets høje alkohol- og sukkerindhold giver en meget stor mundfylde, som holdes i skak af den udtalte bitterhed i eftersmagen. Carls Porter er en imperial stout, som Carlsberg har brygget siden 1895.


Denne øl hedder også:
   Gl. Carlsberg Porter fra Carlsberg DanmarkAnmeldt af Wallenstein
26. juli 2016 17:42 af Wallenstein
Skulle være Danmarks ældste øl og et "genopbryg" fra 1895. Det er bestemt ikke forgæves for den har alt hvad en porter skal have af fylde nuancer og duft og ikke mindst et imponerende flot cremet skum. Egentlig havde jeg sat den i skuret, efter at den var købt på tilbud for ½ år siden og glemt den, men da der partout skulle ryddes op i sommerferien, kom damen til at vælte den ned fra en hylde. det kunne dåsen ikke tåle, og så var jeg jo tvunget til at drikke den og overlade oprydningen til hende Den smager af chokolademalt, kaffe, lakrids og hårdt ristet malt på kanten af det røgede. Skrappe sager men de mildnes af en flot cremet grundsmag og en velafbalanceret sødme og fylde. Et udmærket alternativ til Limfjordsporteren, som bider vel hårdt for mig. Jeg gav kun 10 kr - røverkøb og så den flotte dåse med den originale etiket, som er tilbage og er langt fra den kiksede etiket fra mellemperioden med navnet Carls Porter. Den er en nydelse at betragte og giver virkelig atmosfære til øllet.
  • Anmeldelsen

Genanmeldt af KilkennY
8. marts 2014 01:27 af KilkennY
2013/2014 genoptryk af den klassiske Gl. Carlsberg Porter. Nam nam. Øllen nydes efter en hyggelig kortaften hos Masn.
Farven er dyb sort og skummet patina brunt og storboblet. Duften rummer mørkristet malt, chokolade og kaffe. Smagen er kraftig og har god smag af lakrids, kaffe og chokolade. Til slut træder humlen i kraft i form af bitterhed på læberne, tropisk frugt og måske en svag anelse røg.
En virkelig klassiker som her er genfødt. Hold den i butikkerne... Be' om'!

NB: denne er på 8,2%
  • Anmeldelsen

Genanmeldt af KilkennY
8. juli 2013 20:14 af KilkennY
Efter en næsten 11 timers arbejdsdag geares ned til en Carls Porter.
Farven er sort og skummet står prægtigt stort og fast i en flot lysebrun kaffe farve. Duften rummer kaffe, ristede mørke malte, chokolade, lakrids og humle. Smagen har god frugt, humle, kaffe, anis og chokolade. Eftersmagen er lang og harmonisk. Kroppen er fed og fylder godt.
Dejlig øl synes jeg.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY, Mary & Masn
16. august 2007 19:55 af Masn
Under salg af KilkennYs kusines mands ølsamling faldt vi over denne gl. Carlsberg Porter med udløbsdato 22. januar 1993. Vi kiggede lidt på den og tænkte, at den kunne vi da prøve at drikke... Ved opknapning er der absolut intet liv i den, men den dufter fint, så vi hælder den nænsomt op i tre glas. Duften er utroligt vinøs, faktisk sherry eller portvinsagtig med egetræ som en tung dominans.
Smagen er blød og utrolig fyldig. Der er smag af mange ting; kaffe, chokolade, lakrids, karamel, træ, blomme. Det er som at drikke fløjl, så blød er den.
En utrolig oplevelse!
- At tænke sig at denne øl sikkert var i hanerne på bryggeriet, da VI vandt EM i bold...
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Ivan
28. marts 2007 15:17 af Ivan
flot sort øl med et cremet skum, dufter af den brændte malt og kaffe.
smager af lakrids, chokolade og har et kraftigt alkohol præg, fin bitter eftersmag.
ok fin imp stout, men er som flere herinde også mest til en mors stout eller limfjords.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af gerhard
24. oktober 2006 08:26 af Gamlegrå
Da jeg har en Imperial stående fra 02 - vil jeg lige smage den friske udgave. Den har en fin duft - dog lidt let m en snert lakrids - kaffe - røg - smagen r for let synes jeg - Med den samme smage som i duften
Den r en fin og let Stout , men de kan fåes billigere - for de samme penge fåes bedre & tungere Stouts
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY
21. april 2006 23:49 af KilkennY
Traditionen tro skal aftenen sluttes med en porter/Stout, og her til aften faldt valget så på Carls Porter.
Øllet har et meget flot skum. Den er ikke helt sort, da man kan ane et svagt rødt skær, når det holdes op mod lampen i baren. Duften er præget af mørk malt og chokolade. I smagen havde jeg forventet en bittersmag fra den ristede malt, men meget overraskende udeblev denne fuldstændigt. Derimod var smagen blød og chokoladeagtig a la Mors Stout, og jeg må indrømme, at jeg lige nu føler, at jeg har gjort et godt køb. Godt gået af Carlsberg, og hvis de blot kunne bringe prisen ned med 2-3 kroner, ville dette absolut kunne blive en konkurrent til Royal- og Mors-Stout.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Mary
17. marts 2006 17:10 af Mary
Duften er en smule sprittet. Smagen er fyldig og mørk, og lige en tand for bitter til mine smagsløg. Jeg synes ikke, Carls Porter har ret meget sødme i sig, og det kan jeg godt lide i en porter. Til gengæld har den masser af mørkristet bitterhed, kaffe, chokolade og lakrids. Jo, det er skam en smagsfyldt porter, og jeg takker da heller ikke nej, hvis jeg bliver budt. Men har jeg mulighed for det, ender det hellere med en Royal eller Mors.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
3. marts 2005 20:51 af Maria
Flot, cremet skum og farven er næsten sort. Mundfølelsen er halvfed. Det første indtryk er rundt og rummer noter af chokolade, kaffe og sød lakrids. Derefter kommer der ganske kortvarigt en lidt flad mellemsmagen, der mangler karakter. Der er en passende bitterhed i finalen, hvor der atter er nuancer af chokolade, lakrids foruden lidt alkohol. Jeg foretrækekr til hver en tid Limfjords Porteren eller Royal Stout. der begge kan købes til ca. samme pris
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,203125