Not Just Another Wit fra Mikkeller
Not Just Another Wit
Navn Not Just Another Wit
Bryggeri Mikkeller
Første bryg 2008
Øl type Witbier
Alkoholprocent 7,6%

Beskrivelse
På fad.Verdenspremiere. Ikke bare endnu en witbier. Mikkeller har løftet witbier-stilen til et nyt niveau med denne alkoholstærke og kraftigt humlede witbier. Måske verdens første IPW?

(Kilde: European Beer Festival Guide 2008 Valby)


Anmeldt af André
31. marts 2009 19:58 af kask
Ravgylden farve, den er en anelse uklar. Skummet er middelstor og ganske tæt.
Den dufter meget af citrus og fyrnåle og lidt mindre af koriander.
Smagen rummer noter af citrus, fyrnåle, koriander, garvesyre, hvede og grape.
Det er en ret fyldig wit. Alkoholen er godt skjult. Finalen er halvlang og byder på endnu mere grape.
Grapepræget bliver trættende i længden, men nu er der jo også tale om en 75cl flaske. Not Just Another Wit, er bestemt andeledes, men ikke særlig harmonisk, jeg bryder mig ikke om de anvendte humletyper, de gør sig efter min mening ikke så godt i denne hvedeøl, desuden savner jeg lidt magi fra malten.
Ud af ti point, får den 5
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
12. marts 2009 23:32 af Sigmund
75 cl "champagne"-flaske, en vennlighet av Cardinal Pub & Bar, Stavanger. Alk. er 7,6%.
Her lanserer det danske "fantombryggeriet" Mikkeller et øl som egentlig kan ses på som en kombinasjon av 2-3 forskjellige stilarter, den relativt sarte øltypen witbier (belgisk hveteøl) er parret med mer robuste American Pale Ale eller IPA. Alkoholstyrken er høyere enn i en vanlig witbier, og her er brukt to amerikanske humletyper (Amarillo og Cascade) i tillegg til de tradisjonelle europeiske (Goldings og Saaz). Ølet er brygget på pale-malt og amber-malt av bygg, umaltet hvete og flaket havre, og de tradisjonelle tilsettingene i witbier, appelsinskall og korianderfrø, er på plass.
Disig gylden farge på ølet, høyt og varig hvitt skum.
Distinkt men ikke overveldende aroma av appelsinskall, koriander og fruktig humle.
I smaken dominerer de amerikanske humletypene, mens de europeiske er vanskeligere å identifisere. Der er en tydelig grapefruktaktig bitterhet, også med toner av harpiks og pepper. Appelsinskall og koriander kommer gjennom i smaken også. Alkoholen er merkbar.
Et interessant eksperiment!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
26. oktober 2008 07:21 af Maria
Mikkeller, Not Just Another Wit, 6, 7,6%
EBF2008. Det er en uklar, varmt gylden øl. Duften er ganske rigtigt en wit med en ordentlig slat humle i, med tydelige frugtige humlenoter og krydderier, gær og citrus. Smagen har en let sødme og noter af citrus, især appelsin, gær og krydderier. Man kan mene hvad man vil om denne blanding, men den var nu ganske charmerende.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

7,763672E-02