Carls Dark fra Carlsberg Danmark
Carls Dark
Navn Carls Dark
Bryggeri Carlsberg Danmark
Første bryg 2003
Øl type Dark American Lager
Alkoholprocent 5,6%

Beskrivelse
I 2003 udskrev Carlsberg, for anden gang i bryggeriets historie, et ølvalg. Brygmestrene havde tryllet fire nye og helt forskellige øl frem. Dark, Pivo, Hvede og Capo blev sendt på gaden, men kun en af dem kunne ende med at vinde ølvalget og blive en del af Carlsbergs sortiment.

Carls Dark løb med sejren. 121.756 danskere stemte på deres favorit. Dark og Capo trak den største del af stemmerne, og med blot et par tusind stemmer til forskel endte Dark som vinder.

Carls Dark skiller sig markant ud fra alle andre øl, der er brygget på Carlsberg. Blandingen af pilsner-, münchner-, chokolade- og karamelmalt samt farin er helt enestående.

Resultatet er en øl, der, trods sin mørke farve, er let og krydret i smagen og med en diskret duft af vanille og frisk humle.


Anmeldt af Sigmund
11. februar 2008 22:43 af Sigmund
33 cl flaske, kjøpt i Danmark.
Jeg visste at Carlsberg hadde tilsatt ren raffinert sukkersirup til dette ølet (det opplyses på etiketten), og det gjorde meg skeptisk og kanskje litt forutinntatt før flasken overhodet var åpnet.
Vakker kobber farge på ølet, med moderat skum.
Aromaen har en fin maltethet som uheldigvis blir overveldet av sukker- og sirupsaktige toner.
Smaken er ikke fullt så søt som jeg fryktet, likevel er noe feil: sirupen, uten tvil.
Tenke seg til at Carlsberg stoppet produksjonen av Tuborg Rød og introduserte DETTE i stedet .... idioti! Heldigvis har produksjonen av Tuborg Rød blitt gjenopptatt senere.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Gerhard
11. februar 2008 14:46 af Gamlegrå
Smuk mørk farve - holdes den op m lyset spiller det flot i rødlige bryg . Hæderligt skum - smagen r rund og m en passende bitterhed - dog ebber smagen hurtigt over i noget lidt for kandis agtigt - men en rimelig øl fra Carlsberg r konklusionen
  • Anmeldelsen

Anmeldt af P
11. december 2006 19:20 af Pman
Ikke så ringe endda. Skummet holder en stund, farven er flot og mørk, og smagen er rund og mild. Lidt sød i det, men det behøver jo absolut ikke at være en bagdel. Øllen var lidt over sidste salgsdato (nogle måneder), men jeg vil ikke tilskrive succes´en dette da jeg tidlgere har smagt øllet et utal af gange, og ligeledes der fundet den absolut drikkelig. Vi skal dog ikke have armene op og løbe skrigende rundt i ekstase, men blot konstatere at det er en absolut drikkelig mild og behagelig øl.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
28. november 2005 16:30 af Maria
Der er flot skum på denne mahognifarvede øl. Smagen er til den runde side, let sødlig med noter af karamel og hårdtristet malt. Den mangler efter min mening dybde, og finalen er i øvrigt vel kort.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Mr_Bungle
4. september 2005 20:48 af Mr_Bungle
The grand champion - ja, det siger jo altså ikke meget, for det var et særdeles magert ølvalg. Men øllen er egentlig ok. Maltet, karameliseret og måske en tand for farin-sød - smagen fiser i hvert fald lidt ud mod slutningen. Men så absolut noget af det bedre fra Carlsbergs standardiserede udvalg.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Rune
12. marts 2005 07:50 af Rune
Jeg er overrasket! Naturligvis har jeg drukket denne øl tidligere, men jeg har ikke før rigtig smagt på den. I glasset er det en rødbrun, klar øl med et ok skum, der bliver som en ring helt til bunden er nået. Næsen er let brændt og faktisk lidt frisk i det. Desuden erkendes en smule gær. I munden er Dark blød og behagelig. Eftersmagen er let syrlig, krydret og med en tiltalende bittersødme a la brændt karamel (som altså er noget godt). Det er faktisk et rigtig godt masseprodukt, Carlsberg her har fået lavet.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY & Mary
1. juli 2004 20:54 af Mary
Hvordan var det nu det var... Carls Dark vandt over 3 andre "Carls" øl (!) i det "næsten alt for spændende" landsdækkende/nationale (!) ølvalg 2003. Selvom undertegnede ikke kunne dy sig for at stemme på netop denne øl, erindres det kun svagt, hvad det var, de andre øl nu havde at byde på...
Carls Dark er en mørk, sødmefyldt øl. Sødmen er let, brændt, bitter på samme måde som farin er og med et strejf af chokolade.
Duften er faktisk det bedste. Men den er til gengæld helt vidunderlig, frisk og sød og sætter gang i spytproduktionen.
Alt i alt er dette en ganske god øl.
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,171875