Sort Guld fra Carlsberg Danmark
Sort Guld
Navn Sort Guld
Bryggeri Carlsberg Danmark
Første bryg 1984
Øl type Tysk Pilsner (Pils)
Alkoholprocent 5,8%

Beskrivelse
Sort Guld indeholder samme smagskomponenter som pilsnerøl, hvor sødt og bittert er i balance. Brugen af Carlsberg gæren får rigtig humlebitterheden til at træde frem i eftersmagen. Derfor er øllen let vinøs med noter af bl.a. blomst, korn og æbler.


Anmeldt af michael
31. oktober 2012 05:32 af mio
en af de bedste pils jeg har smagt!

relativt stærk i smagen, smager næsten som en mørk øl mener jeg

sort guld,guldtuborg,carlsberg,tuborg,spar pils/dansk pils, en masse andre mærker pils.. i den rækkefølge for danske pils

men nogle gange foretrækker jeg faktisk en spar eller GT , sort guld er dog nok min #1 favorit

sort guld er ganske billig i tyskland uden dansk statsafgift, det er en pils man sjældent går galt i byen med , med mindre man skal spise ved siden af så synes jeg måske den er for stærk.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af KilkennY via mobil.g2b.dk
5. juli 2012 17:18 af KilkennY
Sort guld klassikeren fra Carlsberg nydt direkte fra dåsen. 
Duften virker dejlig moden og en anelse af valnød. 
Smagen har lidt mere power hvor malten træder tydeligere i gennem end en Hof. Alkoholen er kraftig og man er ikke i tvivl om at her er tale om en guld øl. Eftersmagen er karamelliseret og en anelse nød fornemmes. 
Dejlig klassisk dansk guld bajer. 
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Sigmund
5. marts 2010 22:56 af Sigmund
Jeg smakte Sort Guld første gang ved besøk på Carlsberg-bryggeriet i Valby, og ble meget begeistret. Da jeg smakte det igjen senere var noe av fortryllelsen borte (og min smak var kanskje blitt noe mer sofistikert i mellomtiden?), men jeg vil fortsatt hevde at dette er en høyst drikkelig mellomsterk lys lagerøl med en bra balanse, hvor du nok kjenner at ølet er litt sterkere enn en vanlig pilsner, men uten at alkoholen blir sjenerende.
  • Anmeldelsen

Anmeldt af gerhard
29. marts 2007 08:44 af Gamlegrå
Nedsvælget i massevis t diverse Mc træf i Sverige m.m - duften dejlig rund - m en kende bitterhed . smagen r let - ingen nævneværdig eftersmag - men en ok dåseøl at nedsvælge og m en fin fin effekt t sidst - en af de bedre fra bryggeriet
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Maria
12. november 2005 16:05 af Maria
Ophældt fra flaske, selvom den jo nok er mest kendt fra dåsen og Tysklands besøg
Der er et hæderligt skum på denne gyldne øl. Duften er let maltet og mundfølelsen rund. Smagen er sødlig og rund med noter af blomst. I finalen er der en diskret bitterhed.
Ak ja, - engang var det én af de bedste øl, jeg kunne få, der er godt nok sket meget med min smag siden da
  • Anmeldelsen

Anmeldt af P
4. september 2005 09:19 af Pman
Den ser sgu lidt underlig ud på flaske! Og - måske det er "placebo-smagsløgne" der går i aktion - men jeg synes den smager bedre end når den kommer ud af en dåse? Well well, alt i alt en drikkelig øl - har såmænd også spenderet en hel del af min livsindtægt på disse syd for æ´ græns!
  • Anmeldelsen

Anmeldt af Ment0
24. august 2005 20:48 af Ment0
Sort Guld er en utrolig dejlig øl, og efter min mening den bedste fra Carlsbergs masseproduktions system. En lidt kraftig pilsner med en flot gullig farve, som er lidt mørkere end en normal pilsner.

Dette er også en øl som helt sikkert kan anbefales som fad bamse, men den sorte flaske er heller ikke at kimse af. Alt i alt, et flot eksempel på at man godt kan lave en klasse øl på samlebånd, længe leve dansk øl!
  • Anmeldelsen

© g2b.dk

0,1445313